Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
                                                                                                                                14/3/2013                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι, με έκπληξη είδαμε, την επερώτηση που κατέθεσε ο   βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Β. Οικονόμου και την υπογράφουν οι Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης, Γ. Πανούσης, Ν. Φούντα και Γ. Ψαριανός   την Τρίτη, 12/3/2013, στην οποία απροκάλυπτα, ζητούν ως προϋπόθεση για την παράταση που θα δοθεί στο Βοήθεια στο Σπίτι,   οι Δήμοι να έχουν συστήσει Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις!!!!!!
Και το λέμε αυτό, όχι μόνο γιατί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση που είχαμε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, οι Βουλευτές είχαν δεχτεί την αντίθεση των εργαζομένων σε σχέση με το μοντέλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που προωθεί η πολιτεία, αλλά πολύ περισσότερο, διότι, οι εργαζόμενοι, δεν περίμεναν ποτέ από ένα αριστερό κόμμα, όπως η ΔΗΜΑΡ, να καταθέσει τέτοια επερώτηση, κατά την οποία,  στην ουσία, ζητάει να επιβληθούν  οι Συνεταιριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποδομούν τελείως από το κράτος, την μέριμνα προς τους ανήμπορους πολίτες και ΑΜΕΑ, και τη μεταφέρει στους ιδιώτες.
Αλήθεια, αυτή είναι η θέση των Βουλευτών και της ΔΗΜΑΡ; Ενός αριστερού υποτίθεται κόμματος;
Την ίδια στιγμή,  στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε   το θέμα του Βοήθεια στο Σπίτι, άλλοι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (κ. Μάρκου), δεν πήραν καμία θέση.
Και ρωτάμε:
Τυχαία; Δεν είχαν τίποτα να πουν; Ούτε μια λέξη; Να πάρουν θέση;  Έμειναν βουβοί, την ώρα που άλλοι, υποτίθεται νεοφιλελεύθεροι Βουλευτές (κ. Γεροντόπουλος από τη ΝΔ), ζητούσαν την εξασφάλιση του Βοήθεια στο Σπίτι  ως έχει;;;;;
Καταγγέλλουμε  αυτή τη διφορούμενη στάση των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και τους υπενθυμίζουμε ότι η  προστασία και  φροντίδα των ανήμπορων πολιτών παρέχεται από την πολιτεία και δεν αφήνεται στη τύχη του ιδιωτικού συμφέροντος.
 Ότι ο πολίτης, ειδικά σήμερα που βάλλεται από τη δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας και η φτώχεια καλπάζει, έχει ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Μία προστασία όμως, που θα είναι εγγυημένη και θα δίνει στον δοκιμαζόμενο πολίτη, την πεποίθηση ότι η πολιτεία, ότι και να γίνει, θα είναι εκεί να τον στηρίξει και όχι κάποια  Συνεταιριστική επιχείρηση που ζυγίζει την όποια φροντίδα μπορεί να προσφέρει, με το κατά πόσο την συμφέρει. 
Γι’  αυτό ζητάμε
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου