Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


 


                                                                                                              Αθήνα, 28/05/2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΟ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ                                           
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»                                  


                                                                               ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


                                                                                                   
                                                                                          Ηρώδου του Αττικού 19 Αθήνα, Τ.Κ. 10674
                                                                                                       Δήμος Αθηναίων, Νομός Αττικής
                                                                                                 Τηλ.:             2103385491      

                                                                         ΠΡΟΣ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                                         Παναγιώτη Πικραμένο                          
                                                                                                                                  

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                             

Θέμα:  «Η απρόσκοπτη συνέχιση του  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»   και των Εργαζομένων».

             Κύριε Πρωθυπουργέ,  

 Ζητάμε άμεσα την παρέμβασή σας.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια μέσα από συγχρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη στιγμή, έχει  πάρει παράταση βάσει του νόμου 2190 του ΑΣΕΠ με χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ με περίοδος ισχύος από 1/1/2012 έως 30/6/2012.

Είναι λοιπόν,  επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί έγκαιρα η απρόσκοπτη συνέχισή του, αφού έχουν μείνει λίγες μέρες μόνο μέχρι την λήξη του, και να  ληφθεί μέριμνα από εσάς ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, διότι  διαφορετικά  130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής  φροντίδας, και 3800 εργαζόμενοι, στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες- μητέρες και οι οικογένειές τους,  χωρίς εργασία. Επίσης, παραμένει μετέωρη η υποχρέωση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παγιωμένες δομές ΒσΣ.

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεται είναι μείζον, δεδομένου και της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στη χώρα μας. Στις 17/6/2012 έχουμε εκλογές, και κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι αμέσως μετά, θα έχουμε κυβέρνηση άμεσα, που θα αναλάβει και θα διεκπεραιώσει τις όποιες εκκρεμότητες.  Όπως και να έχει άλλωστε, ο χρόνος  που απομένει είναι πολύ λίγος.

Γίνετε εύκολα αντιληπτό ότι, πρέπει να διασφαλιστεί έγκαιρα  η απρόσκοπτη συνέχισή του ΒσΣ  γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κοινωνική κρίση που έτσι και αλλιώς βιώνει ο τόπος μας, θα επιδεινωθεί. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις κοινωνικής αστάθειας και ανάγκης, αν μη τι άλλο, έχετε κάθε λόγο και υποχρέωση να παρέμβετε για την εξασφάλιση  στοιχειωδώς ως χώρα μέριμνα, για τις ευπαθείς ομάδες.    

Οι εργαζόμενοι μέσω των Σωματείων τους, με συναντήσεις που κάναμε, έχουμε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕΔΕ, Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Απασχόλησης), ενώ παράλληλα έχουμε ενημερώσει όλα τα κόμματα και τους προέδρους τους  και όλοι συμφωνούν και συναινούν ότι πρέπει να παρθεί απόφαση  τώρα.


κ. Πρωθυπουργέ,

με βάση αυτά αλλά και με βάση το γεγονός ότι το ΒσΣ αποτελεί ένα κοινωνικό δίχτυ απέναντι στις ευπαθείς ομάδες της χώρας μας, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει, σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση αυτής της μοναδικής και τόσο πολύτιμης υπηρεσίας.



Με εκτίμηση ,
Τα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-
- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Πελοποννήσου- Κρήτης-
- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

 Η  Συντονιστική ομάδα των   Σωματείων:

 Σοφία Κολιζέρα                6948183161  (Ν. Αττικής)                             Λουκία   Παπαϊωάννου       6975710418  (Βοιωτία)
 Τόνια Γεωργάκη                      6945755227        (Ήπειρος)    Ειρήνη Μπακέρη                 6947758664        (Κρήτη )
 Zωή Ιωακειμίδου              6944835205 (Κ. Μακεδονία)        Γεωργέλης Στράτος             6976762345        (Λέσβος)
 Ιωάννης Αθανασίου              6979217354        (Λευκάδα)       Βούλα  Καμπανά                6948625713 (Αν. Μακεδονίας κ’ Θράκης)
 Παναγιώτης Σακελλαρίου   6945369635       (Καρδίτσα)        Αγγελική Μαντέλου           6937631112 (Δ. Ελλάδας  κ¨ Πελοποννήσου )

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

                                                            ΠΑΜΕ 


                              ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
        Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr          http://www.pamehellas.gr
 

Αθήνα 30.5.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και να ανανεωθούν τώρα οι Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων.

Στις 30 Ιούνη λήγει το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπως και οι Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι 4000 εργαζόμενοι σε αυτό και οι 130000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.
Απαιτούμε τώρα να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια αλλά και η επέκταση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλειά τους, με την άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.
Για το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας, αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και Ευρωπαϊκή Ένωση ξεθεμελιώνουν και τις ελάχιστες κοινωνικές δομές που υπάρχουν, φτιάχνοντας φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερή εργασία.
Οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ΑΜΕΑ και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους, να απαιτήσουν:
ü      Να εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
ü      Να υπογραφούν τώρα νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
ü      Να διευρυνθεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε όλους τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη στήριξης και φροντίδας.
ü      Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ü      Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
ü      Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Να κατανοηθεί ότι το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί να αφήνεται στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και στα χέρια εθελοντών-ΜΚΟ και εμπόρων.
Λύση μπορεί να δοθεί με την ένταξη των Υπηρεσιών αυτών σε ένα πλαίσιο αποκλειστικά Δημόσιων, Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχών Υγείας-Πρόνοιας που θα είναι 100% χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας και ταυτόχρονα όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη σταθερή εργασία.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα 25/5/2012 το Πανελλήνιο συντονιστικό των Σωματείων ΒΣΣ με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ρουπακιώτη όπου του έθεσαν το πρόβλημα που υπάρχει στην παρούσα φάση με το ΒΣΣ. Ο κ. Ρουπακιώτης διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για να δοθεί κάποια λύση προσωρινή και στα πλαίσια της υπηρεσιακής Κυβέρνησης ωστόσο ανάφερε ότι μεγάλο πρόβλημα για την παράταση είναι το οικονομικό, παρ' ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση με νόμο μιλούσε για εξασφαλισμένα χρήματα από το ΑΚΑΓΕ. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι στην παρούσα φάση θα μπορούσε να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου όπως το πρώτο εξάμηνο του 2012.Στη πορεία έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείο Εσωτερικών όπου τέθηκαν τα ίδια πράγματα από πλευράς εργαζομένων, επίσης  και από το Υπουργείο Εσωτερικών επισημάνθηκε το οικονομικό πρόβλημα, προσπαθούν  να βρούν λύση ενώ  αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να έχουν την συνέναιση των πολιτικών  κομμάτων για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου επειδή αυτή είναι υπηρεσιακή Κυβέρνηση.Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Ασκούνη όπου μας ενημέρωσαν ότι επιδιώκουν άμεσα λύση για παράταση του Προγράμματος και ήδη  το έχουν θέσει σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εσωτερικών. Τέλος έγιναν σε πρώτη φάση συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατείας, Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα εισηγηθούν άμεσα για τη λύση του προβλήματος. Προσεχώς θα γίνουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ θα είμαστε σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία.

Να συνεχιστεί το πρόγραμμα ΒΣΣ και να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας

Να συνεχιστεί το πρόγραμμα ΒΣΣ και να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 25/5/2012 θα συνεδριάσει στην Αθήνα  το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Σωματείων ΒΣΣ προκειμένου να αποφασίσει για τις  άμεσες δράσεις που θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία. Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί έγγραφα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση επίλυση της κατάστασης, δεδομένου ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Η κατεύθυνση προς το παρόν είναι να πάρουμε παράταση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου όπως έγινε για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και προβλέπεται από το ΑΣΕΠ. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΚΕΔΕ με την οποία είμαστε σε συνεχή συνεργασία και αναμένεται από βδομάδα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης να κάνει συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών και να ζητήσει διασφάλιση του προγράμματος με το υφιστάμενο προσωπικό. Επίσης έχει γίνει εκ νέου ενημέρωση στα κόμματα για την φάση που έχει περιέλθει το ΒΣΣ και στις 25/5/2012 θα γίνουν και συναντήσεις του Παν.Συντ. ΒΣΣ με εκπροσώπους κομμάτων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουμε και συνάντηση με την ΚΕΔΕ και ευελπιστούμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         15/5/2012                                 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ  ΠΕΙΤΕ; ; ;………….

Με αφορμή του δελτίου τύπου που εξέδωσε προεκλογικά το Υπουργείο Εργασίας ως ανταπάντηση στην καταγγελία των Σωματείων Βοήθεια στο Σπίτι, έχουμε να πούμε τα εξής:
Λίγες μέρες μετά την διεξαγωγή των εκλογών, επιβεβαιώνεται και επίσημα από το Υπουργείο Εργασίας  η «κοροϊδία» που παίχτηκε επί μήνες σε βάρος των εργαζομένων,  αφού σύμφωνα με την  Γεν. Γραμματέα Διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων, δεν υπάρχει συγχρηματοδότηση ούτε προβλέπεται για τη συνέχιση του προγράμματος.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στην  προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ με τους αρμόδιους του Υπουργείου. Να σημειωθεί δε ότι και η ΚΕΔΕ είχε επίσης εφησυχαστεί στις διαβεβαιώσεις του κ. Κουτρουμάνη για εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης, είχαν μάλιστα ενημερώσει και τους εκπροσώπους των εργαζομένων,  αλλά απ’ ότι φαίνεται κι αυτοί εξαπατήθηκαν!
Τα Σωματεία λοιπόν, δικαίως και αγανακτισμένα μίλησαν για εξόντωση 4.000 εργαζομένων μετά από δέκα χρόνια συνεχούς εργασίας οι οποίοι μάλιστα έχουν προσληφθεί  όλοι με ΑΣΕΠ,  και εξακολουθούν να δουλεύουν  επί σειρά μηνών απλήρωτοι.  Δικαίως   αντέδρασαν  για την «ταφόπλακα» που βάζει το Υπουργείο Εργασίας σε 130.000 ωφελούμενους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ), αφού με το φεκ .για τα κριτήρια ωφελουμένων  που  εξέδωσε εκ νέου το Υπουργείο μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε, η μοναδική αλλαγή είναι για τα ΑΜΕΑ (και μόνο  γι αυτούς με 67% αναπηρία και άνω), όπου δεν τίθεται θέμα ηλικίας.
Είναι φανερό πλέον ποιοι παραπληροφορούσαν σκόπιμα τόσο καιρό τους εκπροσώπους των εργαζομένων, και ποιοι εξυπηρετούσαν προεκλογικές σκοπιμότητες.
Οι εργαζόμενοι,  εδώ και χρόνια φωνάζουμε  ότι η μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι το ΒΣΣ να γίνει υπηρεσία στους Δήμους όπως προβλέπεται κι απ’ τον Καλλικράτη, διότι η άσκηση  κοινωνικής  πολιτικής σε ευπαθείς ομάδες,  είναι πάνω απ’ όλα υποχρέωση και μέριμνα κάθε πολιτισμένου κράτους.
 Στη  δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα δίκτυ προστασίας για τους ανήμπορους συμπολίτες μας. Εκτός των άλλων επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί για την εξοικονόμηση πολλών χρημάτων για τη χώρα, με την αποφυγή της ιδρυματικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που πετυχαίνεται με τη ΒΣΣ.
Τη δεδομένη στιγμή 30 Ιουνίου 2012 λήγουν οι συμβάσεις 4000 εργαζομένων ενώ το νέο ΒΣΣ  «ταφόπλακα» το οποίο προώθησε το Υπουργείο Εργασίας, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, άγνωστο πότε θα τεθεί σε εφαρμογή!  Επιτέλους οι αρμόδιοι ας δώσουν λύση!!!!!!! «Το Βοήθεια είναι εδώ»!!!!!!!!!!!!

Τα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-
- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ’ Πελοποννήσου- Κρήτης- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΣΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 23/5/2012 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48 Β) ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00-18:30 Μ.Μ.
ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΒΣΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.
ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΧΝΩΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ


      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Σοφία Κολιζέρα                                                Νίκος Παππάς

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΓΡΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το Σωματείο ΒΣΣ Ν. Αττικής κατόπιν επικοινωνίας με την ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει και επισήμως ότι συγχρηματοδότηση για το ΒΣΣ δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται! 
Η συνάντηση που είχε σήμερα ο  Πρόεδρος της Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ με την  κ. Δελλαπόρτα  Γεν. Γραμ. Διαχείρησης Κοιν.και άλλων Πόρων, επιβεβαιώνει  και επισήμως την  κοροϊδία του κ.Κουτρουμάνη  απέναντι στους εργαζόμενους εδώ και μήνες, και αποδεικνύει  ότι το Δελτίο τύπου από το Υπουργείο Εργασίας που βγήκε ως απάντηση στο Δελτίο τύπου των Σωματείων  που μιλούσε  για την εξόντωση του ΒΣΣ, εκτός του ότι ήταν ψευδές , παράλληλα κατηγορούσε και τα Σωματεία  ΒΣΣ ότι κινούν  πολιτικές σκοπιμότητες, ότι παρέχουν κακές υπηρεσίες αφού παραπληροφορούν τους πολίτες ,
( εν ολίγοις είμαστε "χαζοί" και δεν έχουμε καταλάβει), γίνεται αντιληπτό  πλέον, ότι ήταν  ένα προεκλογικό τρικ του Κουτρουμάνη!
 Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΚΕΔΕ σχετικά με το Δελτίο τύπου του Υπουργείου, οι οποίοι κι αυτοί είχαν πιστέψει το παραμύθι του Κουτρουμάνη. Εν τω μεταξύ ο πρώην Υπουργός Εργασίας  και οι Σύμβουλοί του άφαντοι!
 Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και τα Σωματεία θα επιδιώξουν άμεσα διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι πλέον το μόνο αρμόδιο Υπουργείο για το μέλλον των εργαζομένων,  σε πρώτη φάση  να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων για άλλο ένα εξάμηνο, αφού υπάρχει  το έγγραφο του ΑΣΕΠ στο οποίο προβλέπεται  η παράταση μέχρι την εφαρμογή του βιώσιμου σχεδίου, που μάλλον θα τρέξει από Οκτώβρη!    

Σάββατο 12 Μαΐου 2012


ΑΔΑ: Β491Λ-ΜΤΙ



 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Κριτήρια και διαδικασία επιλογής ωφελούμενων για την υλοποίηση προγράμματος
 κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων

Ημερομηνία Ανάρτησης10/05/2012 15:07:42


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΦΕΚ  ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ




Να είναι τουλάχιστον 78 ετών, ή να έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας!!!!!!!!!!


Κατά την αρχική εφαρμογή του προγράμματος δικαιούχοι είναι μόνο όσοι έχουν 67% αναπηρία και πληρούν σωρευτικά και τα υπόλοιπα κριτήρια του άρθρου ένα!!!!!!!


Επί της ουσίας πάλι εκτός οι συνταξιούχοι εκτός αν είναι 78 ετών και έχουν αναπηρία 67% και άνω. Κατά τ' άλλα το πρόγραμμα ονομάζεται κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων!!!!!!!!!!!!!!!!!



Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΤΟ ΒΣΣ

Και ενώ λίγες μέρες πριν τις εκλογές πανικόβλητο το Υπουργείο Εργασίας σε καταγγελία των Σωματείων για την εξόντωση του προγράμματος ΒΣΣ έσπευσε να απαντήσει άμεσα και να μας κατηγορήσει κιόλας για ψευδείς δηλώσεις και πολιτικές σκοπιμότητες σε όλα τα ΜΜΕ, σήμερα νέες πληροφορίες μας κρούουν το καμπανάκι λέγοντας ότι δεν "παίζει" καμιά  συγχρηματοδότηση για το ΒΣΣ το παλιό και νέο όπως ανάφεραν προεκλογικά!
 Για άλλη μια φορά έπαιξαν με τους εργαζόμενους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους αλλά δεν τους βγήκε. Ωστόσο τα πράγματα είναι έκρυθμα και λόγο των πολιτικών εξελίξεων έχουμε καθυστερήσεις. Τα Σωματεία είναι σε ετοιμότητα και επικοινωνία καθημερινά με αρμόδιους φορείς κυρίως τώρα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για εξασφάλιση παράτασης  των Συμβάσεων σε πρώτη φάση όπως αυτό έχει κατοχυρωθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι την εφαρμογή του  Βιώσιμου σχεδίου, μέχρι να αναλάβει η Νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει! Παρέμβαση αναμένεται να κάνει και η ΚΕΔΕ. Επίσης απ' ότι ενημερωθήκαμε πήραν πίσω το Φεκ. για τα κριτήρια των ωφελουμένων αφού είδαν και οι ίδιοι τις μ@......ς που έγραφαν και θα το επανεκδοθεί διορθωμένο!