Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

το βσσ θα είναι εκεί. Συνάδελφοι όλοι στο Σύνταγμα 10:00 π.μ για να εκδηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στα απάράδεκτα μέτρα που θέλουν να μας περάσουν και μας παραμυθιάζουν ότι διαφορετικά θα καταστραφούμε. Μήπως δεν είμαστε ήδη κατεστραμμένοι?

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

περί ΕΕΤΑΑ

Ε.Ε.Τ.Α.Α. : Η "καλαμπορτζιά" σε όλο της το μεγαλείο! Τι να πει κανείς. Αφού μας είχαν επί δύο μήνες σχεδόν στο πρεσάρισμα και τρέξιμο για την εύρεση ανέργων και υπό την απειλή των Δημάρχων ότι θα απολύθούν εργαζόμενοι των δομών βσσ αν δεν έβρισκαν τον απαραίτητο αριθμό ανέργων για να εξασφαλίσουν το κόστος λειτουργίας των δομών, κατέληξαν στο να αφήσουν απέξω χιλιάδες εξυπηρετούμενους παρ' ότι πληρούσαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν.Άσε που τα μισά από τα δικαιολογητικά τα είχαν χάσει γιατί πως εξηγείται το γεγονός να τα καταθέτεις για δεύτερη φορά μέσω ένστασης και να σου βγάζουν εκτός, άτομα με την αιτιολογία ότι δεν προσκομίσθηκαν π,χ πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης ενώ είχαν υποβληθεί για δεύτερη φορά? Ελληνική εταιρεία τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης σου λέει! Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί λειτουργεί τόσο καλά η τοπική αυτοδιοίκηση. Με την συμβολή της ΕΕΤΑΑ !Συνάδελφοι μη σκάτε αρκετά μας έπρηξαν όλοι τους. Και ούτε Ευρώ στη τσέπη εδώ και μήνες, αδιαφορούν οι πάντες.Αυτό πρέπει να μας απασχολεί και τιθα γίνει από 1/1/2012.Τα άλλα θα αναγκαστούν να τα καλύψουν.Εξάλλου έχουν δεσμευτεί γι αυτό.Ας βγάλουν λοιπόν αυτοί το φίδι από τη τρύπα. Εμείς πάντως αποδείξαμε για άλλη μια φορά την αξία μας και τις ικανότητες μας και πολύ στεναχωριόμαστε που δεν είναι ο Ντόλιος Υφυπουργός ο οποίος μας είχε αποκαλέσει "ανίκανους" πριν λίγο καιρό σε συνάντηση που είχαμε, σε περίπτωση που δεν βρίσκαμε ανέργους! Στη παρούσα φάση αλήθεια ποιοι αποδεικνύονται " ανίκανοι"? Αρκετά ασχοληθήκαμε λοιπόν τους κάνουμε και διαφήμιση.Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα για να λύσουμε. Τα άλλα τα αφήνουμε για τους "ικανούς" που μας διοικούν τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο. Γι αυτό κατάντησαν την Ελλάδα "Ελαδίτσα ψωροκώσταινα".

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συμβασιούχοι: Η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά και τους μετά το 2001
Για όλους τους συμβασιούχους ανεξάρτητα από το πότε έχουν προσληφθεί, έχει (θετικές) επιπτώσεις η απόφαση της Διάσκεψης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.* Παρά το ότι παραδέχονται ότι «ευνοεί περισσότερο τους προ του 2001», τονίζουν με έμφαση ότι συμπεριλαμβάνει και αυτούς που έχουν προσληφθεί μετά το 2001, οπότε υπήρξε η συνταγματική απαγόρευση για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί με άρθρο του στην aftodioikisi.gr, (για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ) ο γνωστός εργατολόγος Αναστάσιος Πετρόπουλος η απόφαση όταν δημοσιευθεί και δούμε το πλήρες σκεπτικό της αναμένεται να «απελευθερώνει» τα Δικαστήρια να κρίνουν αν οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου υποκρύπτουν στην πραγματικότητα συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς το «φόβο» ότι παραβιάζουν τα άρθρα 103 του Συντάγματος και 21 του ν. 2190/94.

Πετρόπουλος: Τα Δικαστήρια θα κρίνουν στην ουσία

Δηλαδή, τα δικαστήρια στα οποία προσφεύγουν οι συμβασιούχοι (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή πρέπει να κατατεθούν εντός τρμήνου από τη λήξη της σύμβασης) θα κρίνουν την ουσία της υπόθεσής τους (αν κάλυπταν ή όχι πάγιες και διαρκείς ανάγκες) ανεξάρτητα από τη συνταγματική ρύθμιση του 2001. Όπως μάλιστα εξηγεί στο άρθρο του ο κ. Πετρόπουλος «σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται να γίνεται με νόμο μονιμοποίηση προσωπικού που έχει προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και να μετατρέπονται αυτές (με νόμο) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τούτο σημαίνει πως το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να αντιμετωπίζονται από τα Δικαστήρια ως συμβάσεις αορίστου χρόνου, εκείνες οι συμβάσεις εργασίας τις οποίες καταχρηστικά και ψευδώς το Δημόσιο χαρακτηρίζει ως ορισμένου χρόνου, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συνεπώς, τα Δικαστήρια θα καλούνται και στο μέλλον να αποφαίνονται σε κάθε περίπτωση να κρίνουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αναγνωρίζουν και κηρύττουν ως αορίστου χρόνου συμβάσεις που το Δημόσιο χαρακτηρίζει, ψευδώς, ορισμένου χρόνου. Αυτή η λύση είναι συνεπής και με τη συμπεριφορά του νομοθέτη ο οποίος με το ΠΔ 164/2004, (ενώ δηλαδή ίσχυε ήδη το άρθρο 103 του Συντάγματος ως έχει σήμερα) και ειδικότερα με τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 11, όρισε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες, διαδοχικές συμβάσεις εργασίας που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πάγιων και διαρκών αναγκών μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου», εξηγεί ο γνωστός εργατολόγος.

Καμίνης: Αφορά μόνο τους πριν το 2001

Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων (και νομικός) Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΑΝΤ1 97.2 και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr, παρότι ζήτησε να περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση η οποία «μπορεί να έχει πάρα πολλές αποχρώσεις», τόνισε ότι «η υπόθεση που κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο αφορούσε συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί πριν από το 2001 όταν έγινε η συνταγματική αναθεώρηση». Ως εκ τούτου συμπεραίνει ότι «η υπόθεση κατά βάση αφορά μια πάρα πολύ μικρή κατηγορία ανθρώπων. Η συντριπτική πλειονότητα των συμβασιούχων στο δήμο της Αθήνας αλλά και σε άλλους δήμους είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί μετά το 2001, όταν υπήρχε η απαγόρευση η συνταγματική». Παραδέχεται πάντως, ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις συμβασιούχων που εργάζονται 2-3 χρόνια στο Δήμο της Αθήνας και αυτών που εργάζονται 7-8.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα της δημοσίευσης του θέματος από την aftodioikisi.gr, η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της καλεί την Κυβέρνηση, «να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του Δικαστηρίου και να τακτοποιήσει όλους τους συμβασιούχους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βάζοντας συγχρόνως τέλος στις επισφαλείς και ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά και τους διαρκείς και επώδυνους δικαστικούς αγώνες». (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ).

* για την απόφαση κάντε κλικ εδώ

aftodioikisi.gr - 2011 - Powered by KAKTOSWEB

Πρώτο Θέμα - αυτοδιοίκηση gr

Πρώτο Θέμα - αυτοδιοίκηση gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟ 2001 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Την πόρτα του Δημοσίου και των ΟΤΑ για χιλιάδες συμβασιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται πριν από το 2001 ανοίγει με σημερινή απόφαση-έκπληξη σε σχέση με την αρχική εισήγηση* η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση η οποία ελήφθη με πλειοψηφία 26 έναντι 20 δικαιώνει τις καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 μέχρι του 1998 με το εξής σκεπτικό:

Πρώτον, ότι εργάζονταν στον Οργανισμό πριν από το 2001, όποτε με τη Συνταγματική Αναθεώρηση (άρθρο 103) απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Δεύτερον, ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 δεν υπάρχει απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων και τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (νόμοι 2112/1920, 3239/1954, κ.λπ.) εάν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά της, η «ισχυρή μειοψηφία» των 20 αεροπαγιτών τόνισαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη σημερινή πραγματικότητα όσον αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Πάντως, όπως έλεγαν νομικοί κύκλοι στην aftodioikisi.gr, θα πρέπει να αναμένουμε την έκδοση της απόφασης προκειμένου να δούμε καταγεγραμμένο το πλήρες σκεπτικό της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Χειροκροτήματα, σαμπάνιες και εθνικός ύμνος


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το συνήγορο των συμβασιούχων Χρήστο Νικολιτσόπουλο, ο οποίος μίλησε για «θρίαμβο», οι συμβασιούχοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κάποιοι από αυτούς άνοιξαν σαμπάνιες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

«Σήμερα φάνηκε ότι οι αρεοπαγίτες τίμησαν τον όρκο που έδωσαν και απέδωσαν Δδικαιοσύνη», δήλωσε στην aftodioikisi.gr η Έλενα Καλονίκου, μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων Βόρειας Ελλάδας.

«Πρόκειται για μια πολύ θετική απόφαση που δεν ήταν αναμενόμενη αλλά μας δίνει ελπίδες και διέξοδο», δήλωσε ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων.



Για την αρχική αρνητική εισήγηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κάντε κλικ εδώ

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ έδω

Για τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου κάντε κλικ εδώ

Πρώτο Θέμα - αυτοδιοίκηση gr

Πρώτο Θέμα - αυτοδιοίκηση gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 22 ΙΟΥΝΙΟΥ του 2011και ώρα 16:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στο Εργατικό κέντρο Αθήνας ( Γ’ Σεπτεμβρίού 48, 2ος όροφος ) με θέματα:
- Ενημέρωση για τις ενέργειες του Σωματείου μέχρι τώρα – συναντήσεις με Υπουργεία και αρμόδιους φορείς-Αποτελέσματα.
~Βιωσιμότητα του ΒΣΣ. : Ενημέρωση για τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των ΒΣΣ που συνεδρίασε στις 3/6/2011 στην Αθήνα σχετικά με την βιωσιμότητα των Δομών ΒΣΣ.
-Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για δράσεις και κινητοποιήσεις του Σωματείου σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Σωματεία Πανελλαδικά . Ψηφίσματα με ανοιχτή ημερομηνία για την υλοποίηση τους.
Όλοι οι συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί να ενημερώσουν γραπτώς την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης το χρονικό διάστημα που είναι απλήρωτοι, επίσης αν έχουν περάσει σε ΝΠΔΔ ή παρέμειναν σε κοινωφελή επιχείρηση. Παρακαλούμε το έγγραφο να είναι έτοιμο και να το παραδίδεται στο Δ.Σ του Σωματείου .Επίσης όσοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας να αναφερθεί στο Σωματείο.
Συνάδελφοι, δυστυχώς τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις επαφές μέχρι τώρα δεν είναι ευχάριστα. Θα πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να ανατρέψουμε την εργασιακή μας κατάσταση, αλλιώς 1/1/2012 θα πάμε σπίτια μας. Η παρουσία όλων μας επιβάλλεται δεδομένου ότι τα χρονικά όρια έχουν στενέψει πολύ. Το καλοκαίρι προβλέπεται θερμό και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή . Γνωρίζουμε ότι μεσολαβούν και διακοπές αλλά δε πρέπει να μας διαφεύγει η εργασία μας.. Το εργασιακό μας μέλλον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή μας. Ας σταματήσουμε πια να βρίσκουμε δικαιολογίες και να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Επίσης οι συνάδελφοι θα πρέπει να φροντίσουν για την οφειλόμενη συνδρομή τους στο Σωματείο την ημέρα της Γεν. Συνέλευσης .Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί και στο blog του Σωματείου που είναι www.vssattikis στο οποίο για όσούς δεν το γνωρίζουν αναρτώνται κατά διαστήματα όλα τα νεότερα που έχουμε ως Σωματείο.( Θα μοιραστούν και εξώδικα με ανοιχτή ημερομηνία )
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΙΖΕΡΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Τηλ. : 6948183161 Τηλ.6944817386

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΒΣΣ

 Σε ενημέρωση την οποία είχαμε σήμερα με το Υπουργείο Εργασίας και την Δ.Ι.Σ.Α. Περιφέρειας Αττικής σας ενημερώνουμε για ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ από τις Δομές που επιλέχθηκαν από την ΕΕΤΑΑ.
Συγκεκριμένα σας   ενημερώνουμε ότι μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να αποσταλεί σχετική εγκύκλιος   που να ρυθμίζει τις διαδικασίες αυτές.

 Προκειμένου να   εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος, οι Υπηρεσίες σας είναι σκόπιμο ήδη από αύριο   να ενημερώσουν τους φορείς υλοποίησης (ΟΤΑ   και φορείς των ΟΤΑ μόνο)για την συγκέντρωση   και υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

-            Εκτίμηση δαπανών   προσωπικού  για το Α εξάμηνο (αυστηρά   και μόνο για το προσωπικό που απασχολείται στα Προγράμματα    και που δεν καλύπτει τις   δαπάνες του από τακτικούς πόρους τους φορέα (π.χ. μόνιμοι σε ΟΤΑ ή σε ΚΑΠΗ ή   σε άλλα ΝΠΔΔ)
-            Συμβάσεις αυτού του   προσωπικού όλων των κατηγοριών  (μισθωτοί, έργου) και την πιο πρόσφατη   μισθολογική κατάσταση για τους μισθωτούς ορισμένου   χρόνου.
-            Υπεύθυνη δήλωση ότι   προσήλθαν στον διαγωνισμό της ΕΕΤΑΑ

-            Λίστα με τα άτομα που   εξυπηρετούν την παρούσα στιγμή (εξυπηρετούμενους) με την ένδειξη σε ξεχωριστή   στήλη (Παρατηρήσεις) αν πρόκειται για μοναχικούς ή επιλέξιμους στο νέο   πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα μίας εκτίμησης των   δύο κατηγοριών εξυπηρετουμένων.

 Τα παραπάνω θα   εξειδικεύονται στην προαναφερόμενη εγκύκλιο του Υπ.   Οικονομίας πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη.

Επισημάνεται σε όλους του συναδέλφους ότι πρέπει να έχουν έτοιμα τα δικαιολογητικά για άμεση  αποστολή των εντολών για εκταμίευση του ποσού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α). Συμβάσεις προσωπικού εν ισχύει που αφορούν στο πρόγραμμα (αορίστου και ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου)
Β). Υπογεγραμμένες μηνιαίες μισθοδωτικές καταστάσεις
Γ). Λίστα ωφελουμένων  που εξυπηρετούνται κατά την χρονική στιγμή της υποβολής απο τον φορέα (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, δ/νση κατοικίας, τηλέφωνο και παρατήρηση ποιοί απο αυτούς έχουν υποβάλει στοιχεία για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και ποιοί είναι μοναχικοί ή «μη επιλέξιμοι» απο την ΕΕΤΑΑ).
Δ). Έγγραφο του νομίμου εκπροσώπου του φορέα στο οποίο να αναφερέται ο αριθμός των εξυπηρετούμενων που  έχουν υποβάλει δικαιολογητικά στην ΕΕΤΑΑ.
Ε). Υπεύθυνη Δήλωση του νομίμου εκπροσώπου στην οποία να αναφέρει:
·        Έχει υποβληθεί πρόταση του φορέα ή του διαδόχου σχήματος αυτού στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ
·        Τα ονοματεπώνυμα των εργαζομένων στις δομές
·        Το χρονικό διάστημα που υλοποιείται το πρόγραμμα, μετά την 31/12/2010, και αν οι υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους παρέχονται απο την Δομή συνεχώς απο 1/1/2011 έως 30/6/2011.
·        στις αποδοχές των εργαζομένων έχουν γίνει όλες οι νόμιμες μειώσεις
·        θα αποσταλλούν όλα τα παραστατικά πληρωμών, για το ποσό που θα καταβληθεί  στην ΔΙΣΑ
·        σε περίπτωση που το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί απο το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ καθώς και απο τους Εθνικούς πόρους είναι μεγαλύτερο απο τις δαπάνες που θα υποβληθούν, τότε ο Φορέας θα επιστρέψει, ως αχρεωστήτων εισπραχθέν, το υπερβάλλον ποσό, μετά την εισήγηση της ΔΙΣΑ.
ΣΤ). Αποφάσεις ή άλλα σχετικά έγγραφα απο τα οποία να προκύπτει ο ορισμός του νομίμου εκπροσώπου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΣΣ 3/6/2011

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση των Προεδρίων των Σωματείων ΒΣΣ στην οποία συμμετείχαν τα Σωματεία: Αττικής, Ηπείρου, Εύβοιας, Λευκάδος, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Λέσβου, Ανατολικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας,Βοιωτίας, Καρδίτσας, Πελοποννήσου  και  Κρήτης. Ακολούθησε η προγραμματισμένη επίσης συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Ρήγα προκειμένου να διευθετηθεί το οικονομικό των εργαζομένων, και στη πορεία έγινε συνάντηση με αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας όπου τέθηκε το ζήτημα της βιωσιμότητας του ΒΣΣ  για το 2012. ¨Οσον αφορά τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι από τα κατά τόπους Σωματεία τους τα οποία όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση των Προεδρίων θα πραγματοποιήσουν εντός του Μήνα (Ιούνιο), Γενικές  Συνελεύσεις για την έκθεση της τρέχουσας κατάστασης, καθώς και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιήσουμε στην πορεία αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η δουλειά μας. Επισημαίνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και τη παραμονή μας στην εργασία μας. Όλοι μαζί  πρέπει να αγωνιστούμε. Η απάθεια, η μεμψιμοιρία και αδιαφορία πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν . Μόνο έτσι θα νικήσουμε ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !